Składniki:
- 1kg mięsa mielonego
- 1 kg pieczarek
- 1 stołowa łyżka słodkiej śmietany
- 2 stołowe łyżki miodu
- 2 duże cebule
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni dodając miód i słodka śmietanę. Dusić przez ok. 10 min. Następnie mielone przygotować tak jak na klopsy mielone dodając cebule. Przygotowane mielone rozprowadzić na desce w kształt dużego placka nie za ciężkiego, wcześniej przygotowane pieczarki wyłożyć na mięso i zacząć zlepiać mielone w kształt rolady Potrzebne dokładne zlepianie mięsa by rolada w trakcie zapiekania nie rozkleiła się. włożyć gotową roladę do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. i zapiekać przez 40 min. dodając odrobinę oleju i często obracając.