Składniki: udka z kurczaka szynka wędzona w plasterkach ser żółty w plasterkach tarta bułka sól pieprz olej jajko mąka Sposób wykonania: Z udek usunąć skórkę i usunąć kości po czym rozbić je lekko tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie na każde udko położyć plasterek szynki , potem plasterek sera i składamy je na pół.…
Kategoria: Drób
Drób
Kotlety w pomarańczach
by Anastazja Ciepiela • • 0 Comments
Składniki; filet z kurczaka 2 pomarańcze sok z ½ cytryny jajko bułka tarta sól pieprz olej Sposób wykonania: Filety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 2 godziny. W między czasie z jeden Płowki pomarańczy wycisnąć sok a pozostałe pokroić w plastry. Następnie jajka rozbić z…
Drób
Filet w cieście serowym
by Bozena Stasiewicz • • 0 Comments
Składniki 1 filet z kurczaka 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej łyżka majonezu łyżeczka Vegety 10 dag startego sera olej Sposób wykonania: Do jajek dodać mąki, majonezem oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku Vegetą. Następni kurczak pokroić w plastry, które obtoczyć w cieście i usmażyć na rozgrzanym oleju…
Drób
Galantyna drobiowa
by Agata Łabuda • • 0 Comments
Składniki: 2 kostki bulionu ½ puszki kukurydzy 2 op. mrożonki bukiet warzyw 4 udka 1 op. żelatyny sól pieprz Sposób wykonania: Udka zalać wodą i ugotować wywar aby po gotowaniu zostało ok. 2,5 l. Następnie udka podzielić na porcje a do wywaru wrzucić warzywa razem z kukurydzą i ugotować. Wówczas dodać mięso z kurczaka, kostki…
Drób
Gulasz z żołądków z pieczarkami
by Kornelia Malewska • • 0 Comments
Składniki: 500 g żołądków z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Żołądki zalać wodą i gotować na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie je odcedzić i pokroić. Naste pnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w krążki i razem poddusić na rozgrzanym tłuszczu,. W…