Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Gulasz z serc z pieczarkami

Składniki: 1 kg serc z kurcząt 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem ½ kg pieczarek 6 ząbków czosnku olej sól ostra papryka przecier pomidorowy bulion Sposób wykonania: Serca zalać bulionem i gotować do miękkości po czym je odcedzić i przekroić na połówki. Następnie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać serca, pokrojone pieczarki oraz…

Sznycle drobiowe w ziarnach słonecznika

Składniki: 10 sznycli z kurczaka 5 łyżek ostrej  musztardy 20 dkg  ziaren słonecznika ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Ziarna słonecznika zmielić w młynku, wymieszać z musztardą, pieprzem, solą i papryką. Kotlety zbić tłuczkiem i posmarować olejem i przygotowanym sosem musztardowym. Piec w…

Kapłon pieczony z migdałami

Składniki 1 kapłon 20 dag migdałów 10 dag masła 6 łyżek miodu ½ łyżeczki cynamonu sól pieprz Sposób wykonania: Kapłona zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie go odcedzić i oprószyć solą zewnątrz i wewnątrz. Przełożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na około 1,…

Kura w rosole

Składniki: kura porcja włoszczyzny 7 dag cebuli natka pietruszki koperek sól pieprz Sposób wykonania: Kurę oprószyć solą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć do garnka zalać wodą i doprowadzić do wrzenia pozostawić na małym ogniu na około 90 minut. W między czasie obrać i pokroić włoszczyznę, którą zarumienić i wrzucić do zupy,…