Składniki: 10 plastrów szynki drobiowej ½ litra piwa 3 jajka 2 szklanki mąki sól olej Sposób przyrządzenia: Z piwa, mąki, jajek i szczypty soli miksujemy ciasto. Każdy plasterek szynki zwijamy w rulonik. Na patelni rozgrzewamy olej. Ruloniki z szynki, maczamy w cieście i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Wykładamy na półmisek z papierowym…
Kategoria: Drób
Drób
Kotlety drobiowe z serem feta
by Magda Kwiek • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie sera feta ½ kg mielonego mięsa drobiowego 1 jajko łyżka szczypiorku łyżka pietruszki łyżka koperku łyżka bułki tartej łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso włożyć do miseczki, wymieszać z jajkiem i tartą bułką, połączyć ze szczypiorkiem, pietruszką i koperkiem. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę i doprawić solą i pieprzem.…
Drób
Klopsiki z suszonymi śliwkami i morelami
by Marlena Popowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 6 łyżek tartej bułki 6 łyżek mleka 2 jabłka ½ szklanki suszonych moreli ½ szklanki suszonych śliwek ½ szklanki rodzynek sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso mielone wymieszać z tartą bułką, jajkami i mlekiem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Z tak przygotowanego…
Drób
Kotlety z mięsa drobiowego ze skórką cytrynową
by Kinga Lazar • • 0 Comments
Składniki: ½ kg drobiowego mięsa mielonego 1 jajko pęczek cebulki dymki 2 łyżeczki otartej skórki cytryny ½ łyżeczki tymianku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Do miseczki wkładamy mielone mięso drobiowe. Cebulkę drobniutko siekamy , dodajemy do mięsa. Wyrabiamy mięso dodając jajko, tymianek i otartą skórkę cytrynową. Dokładnie wyrabiamy, doprawiamy solą i…
Drób
Kura w sosie potrawkowym
by Agnieszka Kramarz • • 0 Comments
Składniki: kura 10 dag marchwi 10 dag pietruszki 2 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu sól Sos: 3 dag masła 3 dag mąki 1 żółtko ¼ cytryny 15 dag śmietany koperek sól pieprz Sposób wykonania: Kurę zalać wodą, wrzucić obrane warzywa i przyprawy, ugotować do miękkości. Wówczas meso wyjąć, oprószyć solą ora…