
Składniki:
- ½ kg mielonego mięsa drobiowego
- 1 bułka
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- ½ słoiczka ostrego chrzanu
- 1 duża cebula
- 1 szklanka mleka
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia

Składniki: 6 udek z kurczaka ½ szklanki mąki szklanka płatek kukurydzianych szklanka bułki tartej sól, przyprawa do kurczaka ostra i słodka papryk czerwona olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Udka dokładnie umyć osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć papryką, przyprawą do kurczaka i osolić. Odstawić na godzinę. Płatki kukurydziane przekręcić przez maszynkę, wymieszać z tartą bułką,…
Składniki: 2 udka 2 jogurty naturalne 1 cebula 10 dag kwaśnej śmietany ½ szkl. miodu szczypta imbiru ¼ szkl. rodzynek sól pieprz Sposób wykonania: Udka oprószyć solą oraz pieprzem po czym zalać je jogurtem wymieszanym z miodem i imbirem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie odsączyć mięso z marynaty i…
Składniki: 6 skrzydełek 6 udek 3 plastry boczku 1 cebula 3 łyżki oleju arachidowego 2 pomidory 1 cukinia natka kolendry gałązki bazylii ostra papryka w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić i wytopić z niego tłuszcz na rozgrzanej patelni, wówczas dodać posiekaną cebulę i ją zarumienić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz kolendrą.…
Składniki: 1 perliczka 6 dag masła 1 cebula 20 dag tłustej śmietany Sposób wykonania: Perliczkę oprószyć solą i podrumienić na rozgrzanym maśle po czym przełożyć do rondla i dodać pokrojoną w plastry cebulę. Podlać kilkoma łyżkami wody i trzymać na małym ogniu. Gdy będzie miękka podzielić ją na porcje a do powstałego sosu dodać śmietanę,…