Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galantyna drobiowa

Składniki:

  • 2 kostki bulionu
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 op. mrożonki bukiet warzyw
  • 4 udka
  • 1 op. żelatyny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Udka zalać wodą i ugotować  wywar aby po gotowaniu zostało ok. 2,5 l.
    Następnie udka podzielić na porcje a do wywaru wrzucić warzywa razem z kukurydzą i ugotować.
    Wówczas dodać mięso z kurczaka, kostki bulionu wymieszać i doprawić do smaku.
    Na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody.
    Całość przelać do dużej salaterki i wstawić do lodówki do stężenia galarety.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *