Składniki: • 1 pęczek dymki • 2 jabłka • 75 dag wątróbek drobiowych • 2 łyżki masła • 1 pęczek majeranku • sól, pieprz • natka i majeranek do dekoracji Sposób przyrządzenia: Dymkę umyć i pokroić. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w cząstki. Wątróbki umyć w zimnej wodzie, pokroić na…
Kategoria: Drób
Drób
Chicken Fajitas.
by Mudzia • • 0 Comments
Składniki: placki tortilli pierś z kurczak 1 szt czerwonej papryki -mała 1 szt żółtej papryki -mała 1 szt zielonej papryki – mała 1 cebula duża 1 marchewka 1 pomidor kapusta pekińska lub sałata lodowa śmietana salsa ( taka do chipsów jest idealna – polecam łagodną) vegeta sól pieprz papryka zioła tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia:…
Drób
Pieczeń śródziemnomorska.
by sara • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z indyka 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju sól,pieprz 1 cytryna 1 ząbek czosnku 1 pęczek szałwi 1 pęczek rozmarynu listki szałwi i cytryna do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać.Obsuszyć i obsmażyć z każdej strony na oleju.Przyprawić solą i pieprzem.Zdjąć z patelni. Cytrynę i czosnek obrać,pokroić w plastry.Szałwię oraz rozmaryn…
Drób
Kotlet drobiowy w serowej panierce.
by Daga • • 2 komentarze
Skład: piersi z kurczaka jajko starty ser żółty sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć, osuszyć umyć, każdy filet podzielić na dwa kotlety. Delikatnie rozbić i przyprawić. Ser zetrzeć na drobniutkie wiórka. Piersi panierować, w jajku, a następnie w utarty serze. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

