Składniki:
- placki tortilli
- pierś z kurczak
- 1 szt czerwonej papryki -mała
- 1 szt żółtej papryki -mała
- 1 szt zielonej papryki – mała
- 1 cebula duża
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- kapusta pekińska lub sałata lodowa
- śmietana
- salsa ( taka do chipsów jest idealna – polecam łagodną)
- vegeta
- sól
- pieprz
- papryka
- zioła
tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Zetrzeć marchewkę, pomidora pokroić w kostkę, sałatę lodowa poszatkować. Składników nie mieszać. Śmietanę i salsę wlać do pojemniczków.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, to samo zrobić z papryka, a cebulę w półkola. Na patelni podsmażyć kurczaka, paprykę i cebulę, doprawiając vegetą, solą, pieprzem, ziołami, papryką. W wersji "mocnej" dodajemy jeszcze czerwony pieprz i chilli.
Tortille podpiec w piekarniku lub podsmażyć na suchej patelni.
Warzywa na oddzielnych talerzykach podajemy na stole. Tak samo śmietanę i salsę. Gorące tortille obwijamy papierem (aby szybko nie wystygły) i stawiamy na stole, a na środku powinna się znaleźć , patelnia z kurczakiem ( idealnie jakby miał ktoś zestaw podtrzymujący temperaturę). Każdy sam nakłada sobie wszystkie składniki i zwija w rożek.