Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Żołądki drobiowe w sosie koperkowym

Skład: 1kg żołądków drobiowych pół szklanki śmietany włoszczyzna duża cebula sos sojowy masło pęczek koperku pieprz Sposób przyrządzenia: Żołądki wypłukać, włożyć do wrzącej wody, gotować pod przykryciem. Gdy będą pół miękkie, dodać oczyszczoną włoszczyznę i gotować aż wszystko zmięknie. Żołądki wyjąć z wywaru, wystudź i pokroić w plasterki. W rondlu rozpuść masło, zeszklić pokrojoną w…

Paprykarz drobiowy

Skład: 4 piersi z kurczaka kolorowa papryka cebula pomidory papryczka chili 1 szklanka śmietany mąka oliwa sól, pieprz, sypka papryka Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, przyprawić, otoczyć w mące i usmażyć na złocisty kolor. Paprykę, papryczkę, cebulę i pomidory oczyścić pokroić w paseczki, poddusić na tłuszczu, dodać obsmażone mięso i po…

Kotlety drobiowe nadziewne wątróbką.

Skład: piersi kurczaka wątróbka drobiowa jaja bułka tarta mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę dokładnie wymyć i osuszyć, pokroić w słupki, obsmażyć na tłuszczu, przyprawić, odstawić do lodówki. W każdym filecie drobiowym ostrym nożem wykonać kieszeń uważając aby nie uszkodzić ścianek. Powstałą w ten sposób przestrzeń wypełnić kawałkami schłodzonej wątróbki., dokładnie spiąć wykałaczkami. Kotlet panierować…

Rolady drobiowe

Skład: 50 dag piersi drobiu, 2 białka, 20dkg grzybów sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w kostkę, blanszować. Filet z drobiu ostrożnie rozbić zwilżonym tłuczkiem. Ostudzone pieczarki wymieszać z ubitym na pianę białkiem. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem posmarować płat mięsa, zwinąć w ścisły rulon. Obwiązać ściśle nitką bawełnianą lub spiąć…

Gulasz z żołądków drobiowych

Skład: 50dag żołądków drobiowych 200ml śmietany cebula 2 łyżki masła pęczek koperku koncentrat pomidorowy  sól, pieprz Wykonanie: Żołądki oczyścić, wymyć, ugotować. Żołądki wyjmujemy z wywaru, kroimy w kawałki. W naczyniu rozpuszczamy masło, dodajemy obraną i pokrojoną cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone żołądki i koncentrat pomidorowy. Smażymy na maśle kilka minut, ciągle mieszając. Na koniec…