Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Wątróbki drobiowe z jabłkami

Skład: 50dkg wątróbki drobiowej 1 szklanka mleka 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 kwaśne jabłka sól, pieprz olej Sposób wykonania: Wątróbki umyć, namoczyć w mleku. Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w cienkie plastry. Cebulę i czosnek wrzucamy na gorący tłuszcz, a gdy się zeszklą…

Wątróbka z owocami

Skład: 500g wątróbki drobiowej 2 plastry ananasa 2 jabłka 2 gruszki olej lub margaryna Sól, pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę wymyć, osuszyć podzielić na mniejsze części. Owoce obrać, pokroić na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim wątróbkę. Po usmażeniu wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Owoce przesmażyć na pozostałym…

Wątróbki z drobiu po żydowsku

 Skład: 40dkg wątróbek z kury lub gęsi 4 jaja na twardo 4 cebule 10dkg tłuszczu (masło i oliwa) 3 łyżki posiekanej naci pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać (3 sztuki) i poddusić na tłuszczu. Wątróbki umyć, oczyścić, pokroić, dodać do cebuli, osolić, oprószyć pieprzem, udusić, ostudzić i zmiksować z dodatkiem 3…

Rolada z drobiu

Skład:

  • 1 kurczak ( lub 1 kg mięsa z indyka lub z kaczki)
  • 3 jaja
  • 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • 2 ½ łyżki masła
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 10dkg rodzynków umytych i przebranych
  • 10dkg mortadeli lub kiełbasy serdelowej
  • sól
  • pieprz