Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Drobiowe świderki*

Składniki: 2 duże filety z kurczaka 1 l oleju mąka krupczatka do panierowania liście sałaty pikantny sos majonezowy lub tatarski Zaprawa: 2 łyżki płynnego miodu 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka imbiru 1/2 szkl sosu sojowego 1/2 szkl wytrawnego wina czerwonego Sposób przyrządzenia: Miód rozcieramy z czosnkiem,wsypujemy imbir,gdy składniki się połączą,dodajemy sos sojowy i wino,dokładnie mieszamy.Mięso…

Trójkąt Bermudzki*

Składniki: 2 piersi z kurczaka 20 dag mielonego mięsa 1 papryka czerwona 1 cebula 20 dag pieczarek 3 jajka natka pietruszki sól,pieprz do smaku curry,słodka papryka w proszku tarta bułka,mąka olej do smażenia kajzerka Sposób wykonania: Piersi z kurczaka rozbijamy ,przyprawiamy solą, pieprzem,papryką,curry.Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną i odciśniętą bułką,jajko,pokrojoną w kostkę cebulkę,paprykę,podsmazone(pokrojone w kostkę)pieczarki,posiekaną…

Kotlety z niespodzianką*

Składniki: 4 filety z piersi kurczaka czerwona papryka cebula 20 dag pieczarek 10 dag żółtego sera pół pęczka szczypiorku 3 łyżki płatków kukurydzianych 2łyżki mąki jajko 3 ugotowane ziemniaki 2 łyżki jogurtu naturalnego – sól i pieprz do smaku – olej do smazenia Sposób wykonania: Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdą pierś naciąść…

Żabki*

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 jajka 10 dag tartego żółtego sera cebula 6 pieczarek 3 łyżki mąki ziemniaczanej zioła prowansalskie sól,pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać,osuszyć,pokroić w drobną kostkę.Pieczarki,cebulę i ser pokroić w kostkę,jajka rozmącić z mąką,dodać pozostałe składniki.Wymieszać,przyprawić i wstawić do lodówki na godzinę.Rozgrzać olej na patelni,kłaść łyżką porcje…

Kurczęta lub gołąbki nadziewane

Bardzo młode kurczęta nie mają wielkiego smaku; dla nadania im lepszego smaku i powierzchowności trzeba je wypełnić nadzianiem. Rozmoczyć w mleku bułkę, otartą z skórki, rozetrzeć ją w donicy z łyżką świeżego masła, dodać wątróbkę poprzednio usiekaną, wbić żółtko, trochę drobno siekanej pietruszki, wymieszać masę doskonale, nałożyć nią kurczęta lub gołębie, włożyć w klarowane masło…