Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Wątróbka drobiowa po staropolsku

Składniki: wątróbka drobiowa – 20 dag 2 cebule białe jabłko (papierówka lub antonówka) ziemniaki sos sojowy w słoiku sałata ogórki kiszone lub konserwowe cytryna grejpfrut papryka olej pietruszka czosnek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę drobiową i cebulę smażyć na oleju, na oddzielnych patelniach. Do wątróbki dodać pokrojone w półksiężyce jabłko oraz sos i przyprawić do…

Vol au vent czyli potrawa z kur w francuskiem cieście

Dwie młode, tłuste pulardki oczyścić, natrzeć cytryną, aby były białe, nalać zimną wodą tak, aby je tylko nakryła, dodać dużo włoszczyzny i trochę korzeni i gotować na wolnym ogniu pod pokrywą około 2 godzin, szumując starannie. Po ugotowaniu kury, wyjąć mięso, odkroić od kości, a obciągnąwszy skórkę, pokrajać w grube kostki. Rozetrzeć na biało 2…

Udka drobiowe w chrupiącej panierce

Składniki: • 4 udka z kurczaka • 1 łyżeczka papryki w proszku • sól, pieprz • 2 jaja • 2 łyżki mąki • 8 łyżek śruty pszennej • 4 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału • 1 łyżka posiekanej bazylii • 6 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Udka opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym,…