.jpg)
Składniki:
-
- 1 kg mięsa mielonego drobiowego
- 0,5kg-pieczarek
- 4 cebule jajko
- bułka tarta
- olej
- sól, pieprz do smaku
.jpg)
Składniki: ½ kg wątróbek drobiowych ½ kg wędzonego boczku lub bekonu w plastrach 1 łyżka pieprzu kajeńskiego ½ szklanki mąki Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć. Każdą zawinąć w plaster lekko obrumienionego bekonu, spiąć wykałaczką. W miseczce wymieszać mąkę, pieprz kajeński i sól do smaku. W tak przygotowanej panierce dokładnie otoczyć każdą porcję wątróbki. Piekarnik…
Składniki: 4 piersi z kureczka 30 dkg pieczarek 30 dkg sera żółtego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 2 łyżki maki zwykłej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 jajka Sposób przyrządzenia: 4 piersi pokroić na drobna kostkę, posolić i popieprzyć, odstawić na 30 minut. 30 dkg pieczarek surowych zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko poddusić.…
Składniki: 1 kostka rosołu drobiowego 2 filety z kurczaka ok. 250g. 3 łyżki ryżu 1 pęczek szczypiorku 1 duży pomidor 1 łyżka tłuszczu Sposób przyrządzenia: Filety pokroić w paski. Szczypior posiekać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić. Drób i cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ryż umyć, dodać do mięsa. Smażyć tak długo, aż wchłonie tłuszcz ok. 10…
Składniki: 2,5 kg skrzydełek kurczaka 1 szklanka bulionu drobiowego ½ szklanki cukru ¼ szklanki sosu rybnego ¼ szklanki drobno posiekanych papryczek chili (bez nasion) ¼ szklanki posiekanego drobno czosnku 2 łyżki skrobi kukurydzianej 3 łyżeczki papryki w proszku Sposób przyrządzenia: Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na nasmarowanej oliwą blasze do pieczenie ułożyć skrzydełka,…