Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki Blanki

Składniki:

    • 4 piersi z kureczka
    • 30 dkg pieczarek
    • 30 dkg sera żółtego
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 łyżka majonezu
    • 2 łyżki maki zwykłej
    • 2 łyżki maki ziemniaczanej
    • 2 jajka


    Sposób przyrządzenia:
    4 piersi pokroić na drobna kostkę, posolić i popieprzyć, odstawić na 30 minut. 30 dkg pieczarek surowych zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko poddusić. 30 dkg sera żółtego zetrzeć na tarce o grubych oczkach wsypać wszystko do garnka, wymieszać z majonezem, musztarda, mąka i jajkami, formować kotleciki i smażyć na oleju.
    Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *