Składniki: 50 dag wątróbki drobiowej 1 szklanka wytrawnego wina olej 2 cebule 2 pomidory 3 ogórki kiszone sól i pieprz Przyrządzanie: Cebulę pokroić w pół księżyce, Wątróbki oczyścić , obsmażyć na oleju z cebulą. Wlać wino, poddusić, przyprawić solą i pieprzem . Pomidory i ogórki pokroić dodać jako dodatek do wątróbki. Przepis nadesłano na…
Kategoria: Drób
Drób
Duszone żołądki drobiowe
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 50 dag żołądków drobiowych porcja włoszczyzny łyżka mąki ½ szk. śmietany sól pieprz łyżka posiekanego koperku łyżka margaryny Sposób wykonania: Żołądki oczyścić po czym zalać je wrzątkiem i obgotować. Następnie je odcedzić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać je wodą i wrzucić pokrojone warzywa. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i trzymać na…
Drób
Kotlet De volaille Leszka
by Leszek Kosmalski • • 0 Comments
Składniki: piersi z kurczaka kilka plasterków boczku wędzonego (surowy lub parzony) żółty ser masło sałata lodowa sól, pieprz, majeranek kilka listków świeżej mięty (mogą być suszone, namoczone wcześniej w wodzie i przed smażeniem wyciśnięte) olej Sposób przyrządzenia: Piersi kurczaka dzień wcześniej przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Odstawić do lodówki. Wyjęte z lodówki piersi rozbić, na każdy…
Drób
Udka smażone na głębokim tłuszczu
by Ela • • 0 Comments
Składniki: 6 udek kurczaka 2 jajka 4 suche bułeczki ½ zkl. mąki 1 l tłuszczu pęczek natki plasterki cytryny Sposób wykonania: Udka kurczaka obtoczyć w mące potem zanurzyć w roztrzepanych jajkach a potem w obtoczyć w bułeczkach startych na tarce. Smażyć na głębokim tłuszczu około 12-15 minut. Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.…

