Składniki: pierś kurczaka 1 sztuka ser 10 plasterków szynka 10 plasterków papryka konserwowa 10 pasków ogórek konserwowy 10 ćwiartek jajko 2 sztuki sól pieprz bułka tarta mąka olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Pierś z kurczaka należy podzielić na porcje- kotlety. Każdy kotlet należy rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Kotlety należy posypać solą i pieprzem,…
Kategoria: Drób
Drób
Drobiowa wątróbka
by albertos • • 0 Comments
Składniki: wątróbka 90 dag masło 10 dag cebula 15 dag sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na początku należy obrać i pokroić w cienkie plasterki cebulę. Następnie podsmażyć ją lekko na rozgrzanym na patelni maśle. Wątróbkę po umyciu i osuszeniu należy pokroić i kłaść do smażącej się na patelni cebulki, posypać pieprzem. Obsmażyć…
Drób
Stek z grilla Ilony
by albertos • • 0 Comments
Drób
Szaszłyki drobiowe z ogórkiem
by albertos • • 0 Comments
Drób
Kotlety strażaka
by Kamila Musiałowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kura 200g bułki 1 szkl. mleka 2 łyżki masła 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 6 łyżek masła sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oddzielić od kości i skóry po czym zemleć go razem z bułką namoczoną w mleku. Do powstałej masy dodać masło, wbić jajka i doprawić do smaku solą ora pieprzem. Całość…


-300x140.jpg)
.jpg)