Składniki: 4 udka kurze 4 łyżki oleju 4 granaty 150 ml czerwonego wytrawnego wina 8 połówek brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki skórki startej z 1 cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Udka oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200…
Kategoria: Drób
Drób
Procentowe udka kurze
by Józefa Piasecka • • 0 Comments
Drób
Sznycle z tymiankiem i fetą
by felipa22 • • 0 Comments
Składniki 4 piersi z kurczaka 4 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżeczki tymianku curry chilli przyprawa kebab/gyros pół opakowania sera feta sos sojowy mąką jajko bułka tarta olej sól pieprz Wykonanie Piersi myjemy, rozbijamy t łuczkiem na mniejsze płaty, oprószamy curry, chilli i przyprawą do kebaba. Skrapiamy sosem sojowym, odstawiamy na 0,5 godziny. Przygotowujemy w miseczce…
Drób
Roladki drobiowe z szynką
by albertos • • 0 Comments
Składniki: pierś z kurczaka 2 sztuki pieprz 1/2 łyżeczki szynka 5 plasterków masło 2 łyżki kwaśna śmietana 1/2 szklanki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka obsypujemy solą i pieprzem, zawijamy je w plasterki szynki i nakłuwamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki smażymy na maśle lub oleju. Pozostały po smażeniu tłuszcz mieszamy z kwaśną śmietaną i…
Drób
Pikantne zrazy z kury
by Natalia Konieczna • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetów z piersi kurczaka 1-2 jajka 100-150 g bułki 2-3 łyżki mąki 4-6 łyżek masła sól pieprz Farsz: 150 g wieprzowiny 75 g mięsa z kury 1-2 cebule 1-2 jajka 2 łyżki mleka sól Sposób wykonania; Wołowinę oraz drób zemleć w maszynce po czym wbić do nich jajka i dodać mleko oraz…

