Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Polędwiczki drobiowe na przekąskę

Składniki: 600 g polędwiczek drobiowych 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki przyprawy uniwersalnej 2 jajka 1/3 szkl. oleju sos słodko -kwaśny Sposób wykonania: Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie mąkę wymieszać z przyprawą po czym maczać w niej mięso a następnie zanurzać go w lekko roztrzepanym jajku. Smażyć kurczaka na rozgrzanym oleju około 4-5 minut.…

Bagietka faszerowana mięsem drobiowym

Składniki: 1 bagietka 25 dkg posiekanego mięsa z pieczonego kurczaka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego szczypioru 2/3 szklanki majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietka potrzebna do wykonania tego dania nie może mieć zbyt małej średnicy, jeśli nie możemy takiej kupić należy użyć bułki francuskiej. Końce bagietki obciąć resztę przekroić wzdłuż na połowę,…

Pasta z wątróbki z winem

Składniki: 200 g wątróbek drobiowych 150 g cebuli 4 łyżki masła 50 ml słodkiego wina sól pieprz cukier puder   Sposób wykonania: Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż płyn odparuje. Następnie wątróbki przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać po…

Paprykarz drobiowy

Składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 łyżka smalcu 300 ml kwaśnej śmietany 1 pomidor 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżeczki mąki sól Sposób wykonania: Słoninę stopić na patelni po czym wyjąć skwarki a na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę po czym zdjąć z ognia i wymieszać z papryką w proszku.…