Składniki: 600 g polędwiczek drobiowych 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki przyprawy uniwersalnej 2 jajka 1/3 szkl. oleju sos słodko -kwaśny Sposób wykonania: Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie mąkę wymieszać z przyprawą po czym maczać w niej mięso a następnie zanurzać go w lekko roztrzepanym jajku. Smażyć kurczaka na rozgrzanym oleju około 4-5 minut.…
Kategoria: Drób
Drób
Szaszłyk drobiowy octem balsamicznym glazurowany
by Dorota Świtała • • 0 Comments
Drób
Bagietka faszerowana mięsem drobiowym
by Edyta Galińska • • 0 Comments

Składniki: 1 bagietka 25 dkg posiekanego mięsa z pieczonego kurczaka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego szczypioru 2/3 szklanki majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietka potrzebna do wykonania tego dania nie może mieć zbyt małej średnicy, jeśli nie możemy takiej kupić należy użyć bułki francuskiej. Końce bagietki obciąć resztę przekroić wzdłuż na połowę,…
Drób
Pasta z wątróbki z winem
by Karina Prus • • 0 Comments
Składniki: 200 g wątróbek drobiowych 150 g cebuli 4 łyżki masła 50 ml słodkiego wina sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż płyn odparuje. Następnie wątróbki przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać po…
Drób
Paprykarz drobiowy
by Agnieszka Bożek • • 0 Comments
Składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 łyżka smalcu 300 ml kwaśnej śmietany 1 pomidor 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżeczki mąki sól Sposób wykonania: Słoninę stopić na patelni po czym wyjąć skwarki a na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę po czym zdjąć z ognia i wymieszać z papryką w proszku.…

