Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cielęcina

Sznycle cielęce schowane w pomidorach

Składniki: 500 g małych, cienkich sznycelków cielęcych 150 g mąki 4 łyżki oliwy  oliwek 4-6 pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych kaprów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano sól pieprz Sposób wykonania: Sznycelki lekko rozbić i obtoczyć w mące po czym obrumienić je na rozgrzanej oliwie, wówczas oprószyć je solą oraz…

Cielęcina z grzybami i porami

Składniki: 45 dag cielęciny 1 szkl. mąki ½ szkl oliwy z oliwek 2 pory 30 dag pieczarek ½ szkl. wytrawnego białego wina 4 szkl. bulionu drobiowego sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę pokroić w kostkę, którą oprószyć mąką, solą oraz pieprzem po czym wrzucić ją na rozgrzaną oliwę i dokładnie obrumienić, zdjąć z garnka i odstawić.…

Pasta z cielęciny z serem

Składniki: 200 g pieczonej cielęciny 50 g startego żółtego sera strąk czerwonej marynowanej papryki łyżka zielonego perzu sól pieprz szczypta czarnego pieprzu 3-4 łyżki majonezu Sposób wykonania: Mięso zemleć razem z serem w maszynce po czym doprawić do smaku solą oraz zielonym i czarnym pieprzem. Następnie dodać majonez i drobno posiekaną paprykę. Całość dokładnie wymieszać…