Składniki: 2 kg baraniny łyżka masła 2 szkl. kaszy gryczanej 2-4 cebulki szalotki czosnek sól Sposób wykonania: W mięsie zrobić kilka nakłuć, w które włożyć kawałki czosnku. Następnie mięso włożyć do piekarnika razem z całymi szalotkami i upiec. W między czasie ugotować kaszę gryczaną. Gotowe mięso ułożyć na półmisku, udekorować upieczonymi szalotkami a na górze…
Kategoria: Baranina
Baranina
Baranina z ziemniakami smardzami
by Wanda Janczak • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg combra 3 cebule 1 pietruszka 1 seler 10 ziemniaków 10 smardzów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zalać wodą i zagotować, w trackie odszumować. Następnie cebulę przekroić na połówki i wrzucić do mięsa razem z obraną pietruszką oraz selerem. Doprawić do smaku solą oaz pieprzem i gotować…
Baranina
Szaszłyk z baraniny z cebulką
by Wojciech Piątek • • 0 Comments
Baranina
Kotlety z baraniny w cieście francuskim
by Ewelina Kania • • 0 Comments
Składniki: 0,8 kg mięsa baraniego 4-6 łyżek masła 1-2 jajka tarta bułka sól pieprz ciasto francuskie Sposób wykonania: Mięso pokroić na kwadrat, które zbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem po czym zawinąć w lekko rozwałkowane ciasto francuskie pokrojone na kwadraty, które owiną kawałki mięsa. Roladki zanurzyć w roztrzepanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej.…
Baranina
Kotlety z baraniny z cebulą
by Ewelina Kania • • 0 Comments
Składniki: 1 kg baraniny 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki masła ½ bułki paryskiej sól pieprz tarta bułka 10-12 cebul Sposób wykonania: Cebulę wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec. Następnie do zmielonej baraniny dodać żółtka, oraz namoczoną bułkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w…