Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z baraniny w cieście francuskim

Składniki:

  • 0,8 kg mięsa baraniego
  • 4-6 łyżek masła
  • 1-2 jajka
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • ciasto francuskie

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na kwadrat, które zbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem po czym zawinąć w lekko rozwałkowane ciasto francuskie pokrojone na kwadraty, które owiną kawałki mięsa.
    Roladki zanurzyć w roztrzepanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej.
    Ułożyć je w brytfannie wysmarowanej masłem po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Ewlina Kania

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *