Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Baranina

Szaszłyk szopski

Składniki: 50 dkg baraniny bez kości 1 średni kabaczek sól, pieprz jajko Marynata: 100 g octu jabłkowego 2 łyżki oleju roślinnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso umyć, oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w grubą kostkę, zalać marynatą na kilka godzin. Kabaczka pokroić w plastry. Na namoczone uprzednio w wodzie drewniane…

Udziec jagnięcy po huculsku

Składniki: 1kg udźca jagnięcego z kością 2 ząbki czosnku 2 główki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz liść laurowy mleko Sposób przyrządzenia: Mięso natrzeć solą, pieprzem i zgniecionym 2 ząbkami czosnku. Odstawić na kilka godzin zawinięty w folii. Włożyć do brytfanny, polać oliwą, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni C, co 30 minut smarować…

Udziec barani w sosie

Składniki: Udziec jagnięcy – ok. 2,5 kg mąka ziemniaczana 1 łyżka Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 cebule 2 łyżki cukru 1,5 szklanki czerwonego wina 4 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, gotować około 5 minut, schłodzić.  W odpowiednio dużym naczyniu ułożyć udziec…

Udziec jagnięcy faszerowany

Składniki: 1 udziec barani – ok. 3 kg 20 dkg boczku wędzonego 20 dkg sera żółtego 10 dkg jąder orzechów włoskich 2 cebule 8 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Marynata: 2 szklanki piwa jasnego 3 łyżki octu liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z nadmiaru tłuszczu i błon. Składniki…