Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Baranina

Kotlet jagnięcy Imperial

Składniki: kotlet mięsa baraniego (pieczeniowe z jagnięcia) 10 dkg pieczarek 2 łyżki masła 4 łyżki bulionu mięsnego 2 jajka mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć kotlet z obu stron na złoty kolor. Pieczarki obrać, pokroić na grube plastry, dodać do mięsa, podlać…

Pieczeń farmerska na zimno

Składniki: 2 kg baraniny lub cielęciny z udźca słonina (bekon, boczek) 6 ząbków czosnku sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z tłuszczu i zbędnych błon. Czosnek obrać, zmiażdżyć w prasce wymieszać z solą, pieprzem, majerankiem i tą pastą starannie natrzeć mięso. Zawinąć w folię odłożyć na noc do lodówki. Słoninę pociąć w…

Comber jagnięcy pychotka

Składniki comber z młodego barana ( wraz z górną częścią żeberek ) 1 szklanka octu 10% 2 szklanki wody ¼ kostki masła 1 kostka rosołu z drobiu Knorr zielona fasolka szparagowa pomidory 2 cebule sól, pieprz Marynata: ½ szklanki oliwy sok cytryny ½ szklanki utartej marchewki ½ szklanki utartej pietruszki ½ szklanki utartego selera 2…

Baranina duszona po kurpiowsku

Składniki: •  1 łopatka barania •  olej •  ziele angielskie •  2 – 3 ząbki czosnku •  sól, pieprz •  pół szklanki śmietany   Zalewa: •  3 łyżki octu •  ziele angielskie •  liść laurowy •  duża cebula •  1 łyżeczka cukru •  1 łyżeczka soli Sposób przyrządzenia: Z octu, przypraw i szklanki wody przygotować…

Comber jagnięcy z cebulką i młodymi kartofelkami

Składniki: 1kg combra jagnięcego 750g młodych kartofelków 400g młodych cebulek 30g smalcu 3 łyżki oliwy kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka listków świeżej szałwii kilka liści laurowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Comber pokroić w kawałki. Umyć, osuszyć. Cebulki obrać, połowę z nich pokroić w cienkie plasterki. Młode kartofelki umyć i wytrzeć szorstką ściereczką. Nie obierać. Rynienkę…