Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet jagnięcy Imperial

Składniki:

    • kotlet mięsa baraniego (pieczeniowe z jagnięcia)
    • 10 dkg pieczarek
    • 2 łyżki masła
    • 4 łyżki bulionu mięsnego
    • 2 jajka
    • mąka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć kotlet z obu stron na złoty kolor. Pieczarki obrać, pokroić na grube plastry, dodać do mięsa, podlać po kilku minutach bulionem i dusić do miękkości. Jajka zmiksować wraz z sola i pieprzem, usmażyć z nich „naleśnik” Rozłożyć usmażone jajka na talerzu położyć na nich kotlet i pieczarki w taki sposób aby zajmowały połowę „naleśnika”, przykryć drugą połową. Polać sosem.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *