Składniki:
- kotlet mięsa baraniego (pieczeniowe z jagnięcia)
- 10 dkg pieczarek
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki bulionu mięsnego
- 2 jajka
- mąka
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć kotlet z obu stron na złoty kolor. Pieczarki obrać, pokroić na grube plastry, dodać do mięsa, podlać po kilku minutach bulionem i dusić do miękkości. Jajka zmiksować wraz z sola i pieprzem, usmażyć z nich „naleśnik” Rozłożyć usmażone jajka na talerzu położyć na nich kotlet i pieczarki w taki sposób aby zajmowały połowę „naleśnika”, przykryć drugą połową. Polać sosem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: dominikab