Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka jogurtowa owsiana

Składniki:


• 250 g jogurtu pełnotłustego
• 250 g cukru
• 1 cukier waniliowy
• 150 ml oleju słonecznikowego
• 4 jajka
• 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
• 150 g mąki tortowej
• 150 g drobnych płatków owsianych

Sposób przyrządzenia:
Jogurt wlać do miski. Dodać cukier, mąkę i olej. Całość wymieszać, następnie dodać jajka, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Całość ubijać około 8 min mikserem na najwyższych obrotach. Na końcu dodać płatki owsiane. Delikatnie wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy babkowej.
Piec około 50 min w temp. 200° C.
Po ostudzeniu babkę posypać cukrem pudrem.

Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *