Składniki: 3 łyżki miodu 1,5 l jasnego piwa 2 łyżki sosu Worcester 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 2 łyżki musztardy sól 4 łyżki octu winnego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą. Marynata idealna do marynowania żeberek.
Kategoria: Marynaty
Marynaty
Marynata pikantna
by Alicja Jarzębska • • 0 Comments
Marynaty
Glazura pomidorowa
by Dagmara Styczeń • • 0 Comments
Marynaty
Marynata z czerwonego wina
by Paweł Głębocki • • 0 Comments
Marynaty
Glazura jabłkowa
by Aleksandra Dudzic • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki galaretki jabłkowej 2 łyżki musu jabłkowego 1 łyżka calvadosu 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sos tabasco sos chi lii szczypta ziela angielskiego ¼ łyżeczki cynamonu Sposób wykonania: Galaretkę oraz mus jabłkowy wymieszać ze sobą po czym podgrzać na małym ogniu. Wówczas dodać calvados i lekko ostudzić. Następnie dodać olej,…