Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Marynaty

Marynata czerwona do mięs

Składniki: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ajwaru 50 g suszonych pomidorów 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka ziaren zielonego pieprzu 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Koncentrat pomidorowy wymieszać z białym winem, sosem sojowym oraz ajwarem. Następnie pomidory posiekać a ziarna pieprzy rozgnieść i dodać do…

Marynata do ryb z rusztu

Składniki: ½ szkl. oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki wódki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy ¼ łyżeczki ostrej papryki 3 łyżki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać w misce. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Marynata bardzo dobra do marynowania…