Składniki: 3 łyżki ostrej musztardy 2-3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 3-4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę. Ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzięki tej marynacie skórka jest chrupiąca i podkreśla znakomicie aromat mięsa który używamy do pieczenia.
Kategoria: Marynaty
Marynaty
Marynata do kotletów wieprzowych
by WeronikaKluba • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek oliwy 1 cytryna 2 łyżki sosu sojowego 5 ząbków czosnku 3 łyżeczki bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym dodać do niego sos sojowy, sok wyciśnięty z cytryny oraz bazylię. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Marynaty
Glazura piwna do golonki
by Kinga Mierzwińska • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. jasnego piwa ½ szkl. oleju 2 łyżki płynnego miodu szczypta cynamonu szczypta Gożdzików szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Glazura idealna do golonki.
Marynaty
Marynata do schabu
by Alina Drapała • • 0 Comments
Składniki: 10 dag masła 2 łyżki musztardy 3 ząbki czosnku 1 ½ łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 ½ łyżeczki pieprzu kajen 1 łyżka tymianku 1 łyżka soli Sposób wykonania: Masło roztopić po czym wrzucić wszystkie składniki podane na marynatę. Całość dokładnie wymieszać.
Marynaty
Marynata do żeberek
by Krzysztof Mazurowski • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 szkl. oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka cukru Sposób wykonania: Cebulę oraz czosnek drobno posiekać po czym dodać musztardę, olej oraz miód. Doprawić octem winnym oraz cukrem.