Składniki: 20 dag makaronu świderki 15 dag boczku cebula serek topiony śmietana 18% szczypiorek ½ kostki rosołowej sól pieprz koperek Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie boczek pokrojony w kostkę stopić na patelni, wówczas dodać posiekaną cebule i razem smażyć. Następnie dodać pokrojony serek topiony, kostkę rosołową oraz kilka łyżek…
Kategoria: Makarony
Spaghetti
Spaghetti z jajkiem
by Ola Niestrój • • 0 Comments
Tagliatelle
Tagiatelle z sosem łososiowym
by Basia Paluszek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag makaronu tagiatelle 20 dag łososia wędzonego 200 g śmietany sok z ½ cytryny pieprz 5 dag parmezanu łyżka oleju Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie łososia usmażyć na rozgrzanym oleju p czym wlać do niego śmietanę i trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawić do…
Kluski
Kluchy z powidłami
by Janusz Słomczyński • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mąki 5 dag drożdży szczypta soli 8 łyżek cukru 3 łyżki oleju 400 ml mleka 3 jajka kilka kropel aromatu cytrynowego powidła masło kakao Sposób wykonania: Drożdż pokruszyć po czym rozpuścić je w 4 łyżkach ciepłego mleka, wówczas dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na bok do…
Makarony
Muszle z tuńczykiem
by Tomek Wawrzyński • • 0 Comments
Składniki: makaron duże muszle puszka tuńczyka papryka ½ puszki kukurydzy cebula 3 jajka 20 dag białego sera majonez sól pieprz sałata Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie paprykę, cebulę oraz ugotowane jajka drobno pokroić po czym dodać jeszcze do nich odsączoną z zalewy kukurydze oraz rozgniecionego tuńczyka. Dodać jeszcze…