Składniki: ½ kg mięsa mielonego 25 dag grzybów 25 dag makaronu świderki cebula olej łyżka mąki sól pieprz vegeta natka pietruszki 1/3 szkl. wrzącej wody Sposób wykonania; Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej mięso. Trzymać na ogniu aż całość się podsmażyć,…
Kategoria: Makarony
Spaghetti
Spaghetti z z aromatycznym sosem pieczarkowym
by Celina • • 0 Comments
Składniki: 25 dag makaronu spaghetti kilka pieczarek śmietana masło Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie obrane pieczarki pokroić w plastry i udusi c ba rozgrzanym maśle. Następnie dodać do nich śmietanę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Makaron odcedzić i polać sosem.
Makarony
Makaron z twarogiem
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 1 op. makaronu kolanka 3 cebule 250 g białego sera sól łyżka margaryny Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanej margarynie. Miękki makaron odcedzić i przełożyć na talerz. Posypać go pokruszonym serem oraz podsmażoną cebulką. Doprawić do smaku solą.
Makarony
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
by Paulina Załęcka • • 0 Comments
Składniki: 25 dag makaronu ½ kg szpinaku 10 dag pieczarek 1 cukinia 200 ml śmietany 12% 4 łyżki masła olej 4 krople sosu sojowego sól pieprz ulubione zioła 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie cukinie pokroić w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażyć…