Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Makaron z mielonym i grzybami

Składniki: ½ kg mięsa mielonego 25 dag grzybów 25 dag makaronu świderki cebula olej łyżka mąki sól pieprz vegeta natka pietruszki 1/3 szkl. wrzącej wody Sposób wykonania; Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej mięso. Trzymać na ogniu aż całość się podsmażyć,…

Makaron z twarogiem

Składniki: 1 op. makaronu kolanka 3 cebule 250 g białego sera sól łyżka margaryny Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanej margarynie. Miękki makaron odcedzić i przełożyć na talerz. Posypać go pokruszonym serem oraz podsmażoną cebulką. Doprawić do smaku solą.