Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Makaron z serem i wiśniami

Składniki: 40 dag makaronu nitki 40 dag wiśni 25 dag białego sera 2 łyżki masła 1 szkl. śmietany 3 łyżki cukru 4 łyżki cukru 1 cukier  waniliowy sól Sposób wykonania: Wydrylowane wiśnie posypać cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać razem z masłem. Posypać…

Spaghetti z szpinakiem i brokułem

Składniki: 1 op. makaronu spaghetti brokuł garść szpinaku pęczek koperku filet z piersi kurczaka łyżka śmietany serek topiony sól pieprz kostka rosołowa tłuszcz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Szpinak również ugotować po czym go odsączyć dodać śmietanę oraz serek topiony…

Makaron z serem i pieczarkami

Składniki: 300 g makaronu świderki 250 g sera pleśniowego 250 ml śmietany 600 g pieczarek 2 łyżki mąki 40 g masła 2 cebule pieprz vegeta Sposób wykonania: Makaron ugotować wedut opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku i dodać pokrojony ser. Podlać całość odrobiną…

Makaron rurki z melonem i migdałami

Składniki: 30 dkg makaronu rurki 1/3 melona kantalupa 1/3 szklanki posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki masła cukier i cynamon do smaku – opcjonalnie Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Z połowy melona usunąć nasiona, obrać ze skóry, miąższ pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać migdały i…

Nadziewane pyzy staropolskie

Składniki: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 50 dag kiszonej kapusty 2 jajka 20 dag pieczarek cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym je odcedzić i stłuc tłuczkiem. Dodać mąką w proporcji 3:1 potem wbić jajka i dodać szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać. Następnie kapustę zalać wodą i ugotować po czym ją…