Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Tortellini z brokułami i migdałami

Składniki: 500 g brokułów sól 250 g tortellini 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 250 ml śmietany 1 szczypta cukru 200 g płatków migdałowych Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki a łodygę pokroić w kostkę po czym zalać je osoloną wodą. Gotować około 10 minut po tym czasie odcedzić. Następnie ugotować tortellini według przepisu na…

Makaron z befsztykiem wołowym

Składniki: 400 g makaronu ryżowego 500 ml bulionu drobiowego 1 befsztyk wołowy 2 papryczki chili 3 zielone cebulki 1 łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków szczypta chili Sposób wykonania: Olej wymieszać z chili oraz przyprawą pięciu smaków po czym posmarować befsztyk, wstawić do lodówki na 30 minut. W…

Makaron smażony z wołowiną

 

Składniki:

  • 150 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 g makaronu spahetti
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1/2 sloiczka koncnetratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
  • szczypta soli
  • pieprz