Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Makaron z szałwią

Składniki: 150 g pikantnego twardego sera 200 g makaronu wstążki sól 10 świeżych liści szałwii 2 łyżki masła pieprz Sposób wykonania: Makaron zalać osoloną wodą i ugotować al dente. W między czasie ser zetrzeć na tarce. Następnie szałwię pokroić w paseczki i obsmażyć ja na rozgrzanym maśle po czym dodać do niej makaron. Całość mieszając…

Makaron w bulionie

Składniki: 425 g makaronu udon 30 g soli 1, 5 bulionu ichiban 15 g cukru 1 łyżka japońskiego sosu sojowego 2 szalotki Sposób wykonania: Makaron zalać 2 litrami wody po czym energicznie mieszając gotować go około 20 minut. Po tym czasie dodać sól i odstawić pod przykryciem  na 5 minut. Następnie zahartować go pod zimną…