Składniki: 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól 400 g makaronu tagliatelle 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej papryki w proszku 250 ml bulionu 125 g kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym…
Kategoria: Makarony
Spaghetti
Spaghetti Adama
by Adam Walicki • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 75 g boczku 1 marchewka ½ łodygi selera naciowego 2 łyżki oliwy z oliwek 400 g mieszanego mięsa mielonego 100 ml czerwonego wina sól pieprz 100 ml mleka 1 łyżeczka posiekanego oregano 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżka cukru 400 g spaghetti 50 g startego parmezanu tymianek Sposób wykonania:…
Makarony
Makaron z awokado
by Gosia Barczak • • 0 Comments
Składniki: opakowanie makaronu na spaghetti 1 awokado 30-40 dag szynki żółty ser do posypania masło sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado rozgnieść widelcem i pokroić w kostkę. Następnie ugotować makaron, odcedzić i dodać do niego masło, szynkę pokrojoną w paski oraz awokado. Całość przemieszać i posypać startym serem.
Bliny
Bliny pszenne błyskawiczne
by Helena Binkowska • • 0 Comments
Składniki: 4 2/3 szkl. mąki pszennej 4/5 szkl. masła 8 jajek kwaśne mleko Sposób wykonania: Mąkę wymieszać razem z żółtkami oraz masłem. Następnie rozprowadzić całość kwaśnym mlekiem. Dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Z ciasta formować bliny, które usmażyć.
Bliny
Bliny razowe
by Helena Binkowska • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki razowej 2 szkl. mleka 3 łyżki rozpuszczonego masła 30 g drożdży 3-4 jajka Sposób wykonania: Drożdże wymieszać w ½ szkl. ciepłego mleka po czym dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Następnie resztę mleka podgrzać i rozpuścić w nim masło, cukier oraz sól po czym dodać żółtka oraz pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać i odstawić…