Składniki: 20 dag fasolki szparagowej 20 dag makaronu rurki 15 dag kurek 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Makron ugotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie fasolkę ugotować na półtwardo po czym ją odcedzić i przelać…
Kategoria: Makarony
Makarony
Makaron z suszonymi grzybami
by Alina Czechowicz • • 0 Comments
Składniki: 6 suszonych grzybów 300 g makaronu 1-2 cebule 2 łyżki masła sól Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Grzyby odcedzić i posiekać a makaron zalać wywarem z grzybów i również ugotować. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle,…
Makarony
Makaron o smaku pizzy
by Karol Wiatrowski • • 0 Comments
Składniki: 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 100 g salami w kawałku 350 g pomidorów 1 łyżeczka startego oregano sól pieprz 400 g makarony penne Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie cebulę i czosnek posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanej oliwie po czym wlać pomidory. Całość…
Spaghetti
Spaghetti z papryką i pomidorami
by Kinga Matuszek • • 0 Comments
Makarony
Tortellini z mięsnym nadzieniem
by Joanna Łukasiak • • 0 Comments
Składniki: 300 g mąki pszennej sól 5 jaj 50 g piersi indyka 100 g polędwicy wieprzowej 100 g szynki parmeńskiej 100 g moratdelii 200 g parmezanu pieprz gałka muszkatołowa 2 l bulionu Sposób wykonania: 3 jajka, mąkę oraz szczyptę soli zagnieść w ciasto, które przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. W między czasie filet…

