Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżeczka soku z cytryny sól łyżeczka posiekanego koperku Sposób wykonania:Cebule i czosnek posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać sparzone pokrojone w plasterki grzyby oraz sok z cytryny.Całość wmieszać i doprawić do smaku solą.Trzymać na ogniu do miękkość.Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym…
Kategoria: Pieczarki
Pieczarki
Pieczarki duszone
by Anna Farat • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek ½ szkl. białego wytrawnego wina 5 łyżek masła ½ szkl. wody łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz ½ cytryny Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Podlać odrobiną wodą i udusić. Następnie zalać je białym winem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…
Pieczarki
Pieczarki smażone z jajkami
by Jagoda • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 3 jajka sól pieprz łyżeczka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Grzyby pokroić a cebule posiekać i przesmażyć całość na rozgrzanym maśle po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie jajka roztrzepać z dodo datkiem soli, wówczas połączyć z posiekaną natką pietruszki i wylać na pieczarki.…
Pieczarki
Pieczarki faszerowane serem
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 400 g pieczarek łyżka oleju Farsz: trzony pieczarek 5 łyżek startego żółtego sera 1 cebula łyżka oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze pieczarek odciąć od trzonów. Następnie trzony drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą, wówczas dodać żółty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym farszem…
Pieczarki
Pieczarki z czosnkiem Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 1i1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Cebulę zeszklić na maśle i dodać pokrojone w kostkę ogonki z umytych pieczarek. Podsmażyć. Dodać roztarty czosnek. Na koniec dodać bułkę tartą i natkę pietruszki. Przestudzoną masą napełnić pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać…