Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pieczarki

Pieczarkowa przekąska

Składniki: 50 dag. pieczarek 3 cebule puszka kukurydzy 6 jajek majonez sól maggi olej Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plastry, udusić na oleju i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju i ostudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Składniki połączyć, dodać osączoną z zalewy kukurydzę i majonez. Posolić i doprawić do smaku…

Pasta z pieczarek

Składniki: 50 dag pieczarek 3 małe cebulki 3 jajka  cebula 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym udusić je na rozgrzanym oleju , wówczas zemleć je przez maszynkę razem  z namoczonymi białkami. Następnie do poweselej masy dodać żółtka , dokładnie  wmieszać i doprawić do smaku solą. A koniec dodać białka ubite na…

Pieczarki z jajkami na twardo

Składniki: 400 g pieczarek 4 jajka 2-4 łyżki oleju 2 łyżeczki octu sól pieprz koperek Sposób wykonania: Pieczarki zalać osoloną wodą po czym je odcedzić i pokroić. W między czasie jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Całość wymieszać, skropić olejem i octem oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Pieczarki z cebulką

Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule 1 jajko ugotowane na twardo 4 łyżki oleju sól pieprz   Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i ugotować po czym odcedzić i posiekać. Następnie posiekać cebulę i dodać ją do pieczarek. Skropić olejem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekorować kawałkami jajka.  

Pieczarki z marchewką w winie

Składniki: 500 g pieczarek 2 marchewki 1 pomidor 2 cebule 4 łyżki masła 1 szkl. białego wina koperek 1 cytryna olej słonecznikowy sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić plasterki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, polać winem i oprószyć solą i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 8-10 minut. W między czasie pomidor, cebulę…