Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Grzyby

Pieczarki z cebulką

Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule 1 jajko ugotowane na twardo 4 łyżki oleju sól pieprz   Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i ugotować po czym odcedzić i posiekać. Następnie posiekać cebulę i dodać ją do pieczarek. Skropić olejem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekorować kawałkami jajka.  

Grzyby w białym winie z warzywami

Składniki: 500 g grzybów 2 marchewki 1 cebula 1 pomidor 4 łyżki oleju 1 szkl. białego wytrawnego wina łyżeczka soku z cytryny natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby pokroić po czym zalać je białym winem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić na 10 minut. W między czasie marchewkę zetrzeć na tarce…

Solone grzyby z ziemniakami i ogórkiem

Składniki: 200 g solonych grzybów 3 ziemniaki 1 ogórek kiszony 1 cebula ¼ szkl. oleju sól pieprz koperek Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w kostkę. W między czasie ogórek i grzyby również pokroić a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie skropić olejem i…

Solone grzyby z czosnkiem

Składniki: 500 g solonych grzybów 2 ząbki czosnku łyżka koncentratu pomidorowego ½ szkl. śmietany koperek szczypiorek natka pietruszki Sposób wykonania: Grzyby pokroić w cienkie słupki. Następnie czosnek rozgnieść i dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać i dodać do grzybów. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ankę

Suszone grzyby ze śledziem

Składniki: 100 g suszonych grzybów 3 filety śledziowe 2 cebule 2 jajka ¾ szkl. śmietany sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Grzyby ugotować po czym odcedzić i pokroić. W między czasie śledzie pokroić w kostkę a cebule sparzyć wrzątkiem i drobno posiekać. Następnie ugotować jajka na twardo po czym również pokroić je w kostkę. Wszystkie…