Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w białym winie z warzywami

Składniki:

  • 500 g grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szkl. białego wytrawnego wina
  • łyżeczka soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone grzyby pokroić po czym zalać je białym winem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić na 10 minut.
    W między czasie marchewkę zetrzeć na tarce a pomidory, cebulę i natkę pietruszki posiekać.
    Następnie grzyby odcedzić i dodać do reszty składników.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić olejem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *