Składniki:
- 20 odwłoków dużych krewetek
Marynata:
- natka kolendry – do smaku
- listki bazylii – do smaku
- papryka w proszku
- sól
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka ostrego sosu chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Składniki: kapelusze grzybów leśnych lub pieczarek Zaprawa: 1 szklanka oliwy ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki sosu sojowego 4 obrane i zgniecione w prasce ząbki czosnku 1 posiekana drobno cebula dymka Sposób przyrządzenia: Składniki zaprawy zmiksować. Grzyby oczyścić, odciąć trzony. Kapelusze moczyć przez kilka sekund w zaprawie, odkładać na sito aby obciekły z jej nadmiaru.…
Składniki: 10 kolorowych strąków papryki pokrojone w kostkę żółty ser i mozzarella 10 plastrów bekonu lub boczku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć osuszyć. Z boku wyciąć długi otwór który pozwoli nam oczyścić wnętrze strąku jak i nałożyć farsz. Wnętrze papryki z umiarem przyprawić, nałożyć farsz serowy który oczywiście możecie wzbogacić o inne składniki jak…
Składniki: 40 dkg oczyszczonych odwłoków dużych krewetek 30 dkg małży przegrzebek 20 dkg obsączonych kawałków ananasa konserwowanego Marynata: 2/3 szklanki sosu chili ¼ szklanki octu jabłkowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu Wochester 1 łyżeczka granulowanego czosnku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umyte o osuszone owoce morza zalać przygotowaną…