Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z serowym farszem w plastrach bekonu grillowania

Składniki:

  • 10 kolorowych strąków papryki
  • pokrojone w kostkę żółty ser i mozzarella
  • 10 plastrów bekonu lub boczku
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Paprykę umyć osuszyć. Z boku wyciąć długi otwór który pozwoli nam oczyścić wnętrze strąku jak i nałożyć farsz. Wnętrze papryki z umiarem przyprawić, nałożyć farsz serowy który oczywiście możecie wzbogacić o inne składniki jak ryż, pokrojone w kostkę mięso czy wędlina. Tak przygotowane strąki owijać w plastry bekonu, spiąć wykałaczką. Piec na dobrze nagrzanym grillu przechylając na boki przez około 10 minut. Uważać aby roztapiający się ser nie wypłynął. Przed podaniem  można usunąć wykałaczki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *