Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebab z owoców morza pieczony na grillu

Składniki:

  • 40 dkg oczyszczonych odwłoków dużych krewetek
  • 30 dkg małży przegrzebek
  • 20 dkg obsączonych kawałków ananasa konserwowanego

Marynata:

  • 2/3 szklanki sosu chili
  • ¼ szklanki octu jabłkowego
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu Wochester
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku


Sposób przyrządzenia:

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umyte o osuszone owoce morza zalać przygotowaną marynatą, odstawić do lodówki na 2 godziny. Na namoczone wcześniej drewniane szpadki nabijać naprzemiennie obsączone z nadmiaru marynaty owoce morza i ananasa. Piec na gorącym grillu 7 minut obracając i skrapiając pozostała marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *