Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Grill

Grill: Przepisy na grill’a

Mamy ogromna przyjemność zaprosić do naszej kolekcji dań na grilla. 
Zajdziesz tutaj przepisy od karkówki po ryby każdy jeden przepis na grill został sprawdzony przez internatów. Życzymy udanego grillowania. 

Pstrąg lub łosoś z grilla w jeżynowej glazurze

Składniki: 6 porcji filetów z pstrąga (po około 20 dkg każda) oliwa Glazura: 2 szklanki jeżyn leśnych lub jeżyn amerykańskich 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru mielone chili do smaku sok z jednej cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru sól i pieprz mielony do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki glazury zmiksować, przecedzić. W małym rondlu podgrzewać aż…

Kurczak z grilla na sposób azjatycki

Składniki: 1 kurczak podzielony na ćwiartki Marynata: 2 szklanki jogurtu 1 łyżka świeżo utartego imbiru 1 łyżka rozgniecionego czosnku 1 łyżka mielonego chili 1 łyżka kurkumy 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka ulubionych przypraw ziołowych szczypta szafranu – opcjonalnie sól do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować lub wymieszać. Podzielonego na ćwiartki…

Ziemniaczki z grilla rozmarynem pachnące

Składniki: 10 dokładnie wyszczotkowanych młodych ziemniaków 5 łyżek oliwy 2 łyżki drobno posiekanego rozmarynu 2 łyżeczki mielonego czosnku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Czyste ziemniaki zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut. Tak przygotowane ziemniaki lekko schłodzić, jeśli są duże przekroić na połowę lub 4 części. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie w miseczce.…

Aromatyczny udziec jagnięcy z grilla

Składniki: 1 udziec jagnięcy kilka listków świeżej mięty 1 utarta na tarce cebula 1 rozgnieciony ząbek czosnku 10 dkg masła musztarda w proszku, pieprz czarny do smaku Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony udziec jagnięcy pociąć wraz z kością w plastry o grubości około 2 cm. W rondlu rozgrzać lekko masło, dodać pieprz, musztardę, czosnek, cebulę…