Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczki z grilla rozmarynem pachnące

Składniki:

  • 10 dokładnie wyszczotkowanych młodych ziemniaków
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki drobno posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżeczki mielonego czosnku
  • sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Czyste ziemniaki zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut. Tak przygotowane ziemniaki lekko schłodzić, jeśli są duże przekroić na połowę lub 4 części. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie w miseczce. Ziemniaki nabić na szpadki do grillowania, używając pędzelka posmarować dokładnie oliwą z dodatkami. Piec na średnio gorącym grillu aż zmiękną. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *