1. Sos balsamiczny Składniki: 1 szklanka octu balsamicznego 3/3 szklanki pikantnego keczupu 1/3 szklanki brązowego cukru 1 bardzo drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżka dobrej musztardy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki białego mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: W małym rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia i powoli podgrzewać mieszając przez około…
Kategoria: Grill
Mieszanki do grilla
Moje mieszanki przyprawowe do mięs z grilla
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
1. Składniki: 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry kilka goździków 2 łyżeczki suszonych ulubionych ziół (oregano, tymianek) 2 łyżki mielonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki 2 łyżki mielonego chili 1 łyżeczka nasion gorczycy 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka musztardy w…
Grill
Jajka w bekonie grillowane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki:2 lub więcej jajek ugotowanych na twardo4 plastry bekonu lub boczku o odpowiedniej długości Sposób przyrządzenia:Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić wzdłużnie na połowę. Każdą połowę jajka owinąć plastrem bekonu, koniec przymocować wykałaczką. Tak przygotowane rolady piec na średnio nagrzanym grillu do momentu aż bekon stanie się złocisty i chrupiący. Roladek nie przyprawiamy solą…
Karkówka z grilla
Karkówka na grila
by Ewelina B • • 0 Comments
Prosta i bardzo smaczna karkówka – ja najbardziej lubię taką mocno przypieczoną. A do tego sos cacik.
Składniki:
• kotlety z karkówki z kością 3 sztuki
• olej 6 łyżek
• przyprawa grill klasyczny kamis 2 łyżki
• 1 mini kostka czosnek knorr
• 1 mini kostka papryczki pepperoni
• sól 1/2 łyżeczki
Sposób przyrządzenia:
Kotlety lekko rozbijamy i wkładamy do miski z pokrywką. W miseczce łączymy wszystkie pozostałe składniki i zalewamy kotlety. Zostawiamy na noc i następnego dnia grillujemy.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa