Składniki:
- 1 duży kurczak
- 1 butelka jasnego piwa
- 2 cebule
- 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół
- sól, pieprz
Składniki: 6 kurzych skrzydełek 6 plastrów boczku wędzonego (ok.5 milimetrów grubości) Przyprawa do „żeberek w miodzie” 2 ząbki czosnku Oliwa Sposób przyrządzenia: Przyprawę do „żeberek w miodzie” rozrabiamy w niewielkiej ilości oliwy i dodajemy do niej rozgniecione ząbki czosnku. Od skrzydełek odcinamy końcówki, ( które lepiej przeznaczyć na zupę niż na grilla) a następnie je…
Składniki: 12 grubych plastrów świeżego boczku (po ok. 8 milimetrów grubości) Słoiczek musztardy Słoiczek chrzanu 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina 4 duże ząbki czosnku Zioła prowansalskie Pieprz Kminek Vegeta do mięs Oliwa Sposób przyrządzenia: Boczek kupujemy pokrojony w plastry, bądź też sami go kroimy na plastry o grubości ok. 8 milimetrów. Oprószamy go Vegetą do…
Składniki: ziemniaki (najlepiej jakby były młode) pieczarki świeżo pokrojona zielona cebulka ser piatnica oraz potarty ser zwykły folia aluminiowa Sposób przyrządzenia: Ziemniaki gotujemy tak aby były miękkie lecz nie rozlatywały się (należy je umyć lecz nie obierać!). Po ugotowaniu każdy ziemniak rozkrajamy tak aby mieć dwie połówki. Małą łyżeczką tj. wyciągamy środek (ale nie cały).…