Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świński przebój lata

Składniki:

  • 12  grubych plastrów świeżego boczku (po ok. 8 milimetrów grubości)
  • Słoiczek musztardy
  • Słoiczek chrzanu
  • 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina
  • 4 duże ząbki czosnku
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Kminek
  • Vegeta do mięs
  • Oliwa


Sposób przyrządzenia:

Boczek kupujemy pokrojony w plastry, bądź też sami go kroimy na plastry o grubości ok. 8 milimetrów. Oprószamy go Vegetą do mięs (uwaga jest bardzo słona). Czosnek obieramy
i szatkujemy. Przygotowujemy marynatę nazwaną potocznie „zajzairem”, czyli mieszamy razem
w miseczce: musztardę, chrzan, wino, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz, niewielką ilość kminku oraz dodajemy oliwę (tyle oliwy, aby uzyskać konsystencję mieszanki podobną do konsystencji ketchupu). Następnie każdy plaster boczku obsmarowujemy z dwóch stron „zajzairem” i układamy w miseczce. Odstawiamy boczek do lodówki, na co najmniej 12 h. Pieczemy boczek na grillu starając się aby piekł się razem z marynatą (boczek piecze się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza!)
Świński przebój lata jest przysmakiem, powinno się go przygotować tyle, aby każdy czuł
po imprezie niedosyt i tęsknotę. Jeśli zaś nie chcemy zobaczyć „nachalnych” gości w naszym ogródku już nazajutrz lepiej miejmy dla nich przygotowany przepis na tajemniczy „zajzair”! Ostrzegam – mam w tym temacie swoje doświadczenia! Gorąco polecam.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Milena Białek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *