Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sowy ala schabowy

Składniki:

  • 6 dużych Kani
  • 2 jajka
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Vegeta
  • Pieprz
  • Olej


Sposób przyrządzenia:

Grzyby opłukać pod zimna wodą, odciąć nóżki i osuszyć. Następnie oprószyć je lekko Vegetą i pieprzem. Przygotować klasyczną panierkę: najpierw talerz z mąką, potem z roztrzepanymi jajkami a na końcu z bułką tartą. Grzyby panierujemy wg powyższej kolejności. Smażymy (obracając, co jakiś czas) w oleju na niewielkim ogniu ok. 10 min.
Sowy a`la schabowy to przysmak późnego lata i wczesnej jesieni – te pory roku kojarzą mi się ze smakiem właśnie tych niezwykłych grzybów. Serwując je swoim gościom zawsze rozbudzam ich ciekawość i w końcu zachwyt wyjątkowym smakiem tak przyrządzonych grzybów. Gorąco polecam.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Milena Białek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *