Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki z curry Wioli

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 łyżki soli
  • 1 szklanka octu
  • 3 szklanki wody
  • 3 cebule
  • 2 łyżki curry


Sposób przyrządzenia:

Składniki zalewy zagotować razem. Do zalewy jak się zagotuje dodać 2 łyżki curry do każdego słoika dodać gorczycę i liść selera oraz cebulkę pokrojoną w plastry lub na ósemki. Ogórki ze skórką kroimy jak na pikle. Zalać zalewą, pasteryzować słoiki 6-10 minuty od zagotowania.
Przepis nadesłała na "Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *