Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka z falbankami

Składniki:

  • 6 kurzych skrzydełek
  • 6 plastrów boczku wędzonego (ok.5 milimetrów grubości)
  • Przyprawa do „żeberek w miodzie”
  • 2 ząbki czosnku
  • Oliwa


Sposób przyrządzenia:

Przyprawę do „żeberek w miodzie” rozrabiamy w niewielkiej ilości oliwy i dodajemy do niej rozgniecione ząbki czosnku. Od skrzydełek odcinamy końcówki, ( które lepiej przeznaczyć na zupę niż na grilla)
a następnie je myjemy i osuszamy. Osuszone skrzydełka smarujemy dokładnie przyprawa
do „żeberek w miodzie”. Nacinamy wzdłuż obie części skrzydełka (po 2 cm.) i przewlekamy poprzez te otwory plasterek boczku. Skrzydełka układamy na grillu i pieczemy obracając od czasu do czasu.
Piekąc się pachnące skrzydełka z boczkiem wędzonym bardzo intensywnie przyciągają
w okolice grilla głodnych gości – należy, więc pilnować, by nie znikły zanim się odpowiednio zarumienią. Ostrzegam też, że gospodarz zazwyczaj się na to danie już nie „załapuje”. Gorąco polecam.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Milena Białek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *